Morții, motiv de scandal între conducerile a două instituții din vestul țării!

1102

Morga din Petroșani devine subiect de dispută între Serviciul de Medicină Legală Hunedoara și Spitalul de Urgență Petroșani. Totul după ce vineri dimineață medicului legist i s-a spus să vină mai târziu să facă autopsiile pe care le avea de efectuat, pentru că și spitalul avea decedații proprii în morgă.

Autopsiile, motiv de dispută la Petroșani
Conducerea unității medicale din Petroșani este acuzată de obstrucționarea actului medico-legal. Șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara susține că, vineri dimineață, medicul legist nu a fost lăsat să facă două autopsii.

”Directorul spitalului obstrucționează activitatea medico-legală în morga spitalului spunând că noi trebuie să facem autopsiile după programul pe care-l stabilesc ei. Ori asta înseamnă obstrucționarea justiției pentru că noi nu facem autopsiile ”de plăcere”, le facem ca să dăm un răspuns organelor de urmărire penală. Medicul legist a plecat de dimineață, la 7, că avea două autopsii, la 8 a fost acolo și nu au lăsat-o să facă autopsiile până nu își termină ei cu morții din spital. Ocupă mesele și spun că au treabă numai ca să obstrucționeze”, spune Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.

Managerul SUP vrea ”o anumită ordine”
De partea cealaltă, directorul Spitalului de Urgență Petroșani, Alin Vasilescu, susține că totul e bine până în momentul în care se dorește o normalizare a situației.

”De ani de zile le asigurăm găzduirea cadavrelor care țin de medicina legală și-și fac la noi și autopsii și tot ce trebuie să facă. Când au vrut, cum au vrut, la ce oră au vrut și cât au vrut. În momentul în care am încercat să facem o anumită ordine, că mi se pare firesc, fiind vorba de ”tarlaua” Spitalului de Urgență Petroșani nu a spitalului Deva, și am zis hai să încercăm în zilele în care aveți și voi și noi, noi ne facem treaba noastră, după care vă faceți și voi treaba voastră. Nu e bine. Ei vor când vor ei. Nu cred că este OK”, a declarat, pentru GDD, managerul SUP, Alin Vasilescu.

Sursa citată susține că a dorit ”o anumită ordine” pe care cei de la medicina legală nu o doresc, afirmând că ei ”doresc când vor să vină să facă ce vor” ceea ce nu i se pare normal, mai ales că spațiul e al SUP.

Citește mai mult pe gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ