Mort în brațele soției după ce la Urgențe i s-a spus: ”Ce, te-ai învăţat să vii aici în fiecare zi?”

33336

Cristi Irimia, de 44 ani, din Agapia, judeţul Neamţ, a murit la câteva ore după ce s-a întors acasă de la spital. Familia și prietenii acuză faptul că bărbatul ar fi fost tratat cu indiferență la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Neamț.

Cristi Irimia lucra la taxe şi impozite în cadrul Primăriei Agapia şi nu se ştia cu probleme de sănătate. Miercuri noapte, în 27 februarie, a început să se simtă rău, să îl doară în piept.

Şi, pentru că durerea a persistat, Cristi s-a dus la compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Târgu-Neamţ. A fost văzut de un medic şi i-au făcut consultaţii.

I s-a făcut o perfuzie, un control EKG, i s-a stabilizat tensiunea, i-a fost dat un tratament şi a fost trimis acasă. Despre această primă intervenție familia spune că a fost făcută cu profesionalism.

Joi noaptea, s-a simţit din nou rău, dar a rămas acasă.

A urmat tratamentul, iar vineri dimineața, la serviciu, i s-a făcut rău şi s-a prezentat din nou la Urgenţe. De data aceasta, însă, nu l-a mai consultat nimeni şi nici nu i-au mai făcut analize. Nici măcar nu a fost trecut în registru.

Familia spune că fost trimis acasă, spunându-i se să meargă la medicul de familie.

„Când a ajuns acolo, înăuntru i s-a spus că ‘ce, te-ai învăţat să vii aici în fiecare zi, de ce nu te-ai dus la medicul de familie, o să-ţi treacă în 4-5 zile’, iar el i-a spus ‘doamnă, când să vin, când mor?!'”, a declarat Ovidiu Olteanu, colegul de serviciu al lui Cristi.

La 3 ore după ce a ajuns acasă, Cristi Irimia a căzut secerat în braţele soţiei. A fost chemată salvarea, s-a încercat resuscitarea aproximativ 50 de minute, însă fără succes.

Atât colegii, cât şi familia sunt revoltaţi. Nu înţeleg de ce cadrele medicale nu l-au consultat din nou şi nu i-au făcut investigaţii.

Conducerea Spitalului din Târgu Neamț a demarat o anchetă internă.

Managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, a declarat, pentru zch.ro, că a decis iniţierea unei anchete interne privind „modul în care s-a efectuat triajul şi consultarea pacienţilor în ziua de 1 martie”.

„Suntem şocaţi de acest eveniment şi suntem alături de familie. Prin această anchetă, vom încerca să înlăturăm sau să sancţionăm orice problemă care ar fi putut determina această tragedie, astfel încât pe viitor să nu se mai întâmple.

Ceea ce vă pot spune este că nu mi se pare normal ca cel decedat să nu fie înregistrat în ziua de vineri când s-a prezentat la CPU”, a spus dr. Florin Apostoae.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ