Monica Anisie laudă rectificarea bugetară dar omite situația salariilor cadrelor didactice. Executivul nu le va da dascălilor banii cuveniţi prin lege

124

Situaţie complicată pentru profesori! Cadrele didactice nu vor mai primi majorarea salarială promisă de la 1 septembrie şi vor trebui să se mulţumească cu sumele primite de Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară adoptată aseară. Între timp, ministrul Educaţiei a postat pe Facebook un mesaj care promovează partea plină a paharului. Monica Anisie a omis din postare subiectul sensibil al majorării salariilor cadrelor didactice. Omisiunea ministrului a enervat la culme un sindicat al profesorilor care ameninţă că şcoala ar putea să nu înceapă la timp dacă Executivul nu le va da dascălilor banii cuveniţi prin lege.

Cea mai recentă postare pe Facebook a Monicăi Anisie a stârnit un val de reacţii printre sindicalişti din Educaţie. Ministrul Educaţiei a scris un mesaj de laudă a rectificării bugetare „pozitive”, însă nu a pomenit niciun cuvânt despre faptul că, la reîmpărţirea banilor, profesorii, care ar fi urmat să primească de la 1 septembrie 2020 o creştere salarială medie de 14%, au fost complet uitaţi la calcule.

La şedinţa de guvern, premierul a spus că amânarea a fost necesară, pentru că banii prevăzuți inițial în buget pentru creșterea salariilor trebuie folosiți pentru urgenţe.

Ludovic Orban: „Uitați-vă la datele INS și la prognoza referitoare la creșterea economică. Când îți scad veniturile… e ca într- o familie. Când abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să bei banii la cârciumă. Am respectat profesorii, cadrele didactice. Sunt oamenii pe care i-am respectat cel mai mult, au contribuit la formarea mea. A încerca să fie făcută declarația mea ofensatoare, e contrar față de atitudinea mea față de dascali. Îi respect. Faptul că nu putem să facem creștere de la 1 septembrie e din cauza situației bugetare. Profesorii vor înțelege. Toți trebuie să fim un exemplu și să arătăm că suntem solidari… Când ne va permite situația vom aloca resursele către profesori, către cadrele didactice, să aibă venitul meritat”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat, într-un comunicat de presă, că este posibil ca şcoala să nu înceapă în ziua stabilită dacă Executivul nu va mări salariile dascălilor.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ