Moment istoric pentru ISU Banat. Pompierii militari au primit drapelul de luptă de la Raed Arafat-VIDEO

675

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au avut parte de un moment de excepţie, vineri, 1 iulie. Aceştia au lăsat pentru câteva clipe de-o parte inundaţiile şi lupta cu apele şi s-au bucurat în cadrul unei ceremonii cu totul şi cu totul speciale. Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, le-a înmânat pompierilor bănăţeni drapelul de luptă.

„Predarea drapelului de luptă este probabil cel mai important moment istoric pentru o unitate militară, mai ales pentru o unitate militară de salvatori pentru care lupta nu este excepţia ci regula. Astăzi, când noi participăm la această ceremonie, colegi de-ai dumneavoastră se află în alte părţi din judeţul Timiş, luptând cu efectele inundaţiilor, lucru pe care l-aţi făcut zi şi noapte. Sunteţi o unitate de luptă, de la care populaţia are o singură aşteptare: să fiţi alături de ei. Sunteţi salvatorii universali ai celor care au nevoie. Vă îndreptaţi spre pericol, nu fugiţi. Fie că sunt incendii, cazuri medicale sau inundaţii, sunteţi tot timpul prezenţi”, a spus Raed Arafat.

După înmânarea drepelului de luptă, peste 200 de pompieri militari au pornit într-o defilare, urmaţi de vehiculele de intervenţie ale ISU Banat.

Ceremonia de vineri este unul din cele mai importante momente din existența unei unități militare, drapelul fiind acordat prin decret prezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ