Moment de reculegere pentru polițistul ucis de un tâlhar, anul trecut, la Izvin VIDEO

26

Polițiștii din Timiș au ținut, marți după masă, un moment de comemorare al colegului lor decedat anul trecut în misiune. Mai multe echipaje au parcat în fața IPJ Timiș și au aprins semnalele acustice și luminoase.

Polițistul Cristian Amariei care și-a pierdut viața a fost ucis de un tâlhar, Marcel Lepa, în 2 iunie 2019, în Izvin. În timp ce agenții au mers să îl ridice, Lepa a ieșit în curtea casei unde se ascundea și a tras un foc de armă. Cristian Amariei a fost rănit mortal. Ulterior, făptașul a fost prins și și-a luat viața în penitenciar.

Potrivit rechizitoriului Poliției întocmit atunci: „în cursul zilei de 2 iunie (n.r. 2019), polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș. În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă, eveniment în urma căruia un polițist și-a pierdut viața. Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

LĂSAȚI UN MESAJ