Moldova e pe cale să aleagă calea Moscovei în dauna căii europene!

142

Aproape jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova s-au prezentat la urne pentru a-şi alege un nou preşedinte. Este o premieră pentru ultimii 20 de ani, deoarece până acum şeful statului era ales de parlament. Pentru a fi ales din primul tur de scrutin, un candidat trebuie să întrunească cel puţin jumătate din voturile alegătorilor care vor participa la alegeri. Dacă nici un candidat nu obţine majoritatea absolută se organizează al doilea tur de scrutin, la 13 noiembrie.

Alegătorii din Moldova vor fi chemați din nou la urne, la 13 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a procesat 99,33 la sută din procesele-verbale:

Igor Dodon – 48,26%

Maia Sandu – 38,42%

Cum s-a votat la Chișinău

Socialistul Igor Dodon a fost susținut în patru din cele cinci sectoare ale capitalei. Pentru Dodon au votat locuitorii din sectoarele Botanica, Râșcani, Centru și Buiucani, Maia Sandu a învins doar în sectorul Ciocana.

În schimb din cele 18 suburbii doar în patru Igor Dodon a devenit învingător. Pentru el au votat majoritar în Cricova, Stăuceni, Vadu lui Vodă, și Vatra.

Rezultat catastrofal pentru Ghimpu în satul natal: doar 148 de voturi

Liderul liberal Mihai Ghimpu, fost președinte interimar al republicii,  a suferit o pierdere dureroasă în satul natal. La Colonița, acolo unde este născut Ghimpu și unde are casa părintească, liderul liberal a fost votat de 148 de persoane, ceea ce înseamnă 8,81% din voturi. Este însă un rezultat, în procente, mai mare decât media pe țară, notează Unimedia.

Circumscripția Colonița a fost câștigată detașat de Maia Sandu care a acumulat 1.012 voturi sau 60,24% din sufragii. Pe locul doi este socialistul Igor Dodon, care l-a devansat pe Ghimpu, acumulând 383 de voturi sau 22,8%.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ