Modificări salariale în Învățământ. Ce se întâmplă cu salariile cadrelor didactice

462

Parlamentul a adoptat un proiect de lege în care sunt prevăzute mai multe modificări salariale din învățământ.

Noua prevedere aduce modificări la Legea salarizării, lege care a intrat în vigoare la finele anului trecut și în care erau prevăzute creșteri accelerate ale salariilor bugetarilor.

Creșterile salariilor erau prevăzute și pentru personalul didactic auxiliar din învățământ, celui de conducere și personalului de îndrumare și control din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

Însă, Parlamentul modifică din nou prevederile din iarnă, astfel că personalul mai sus menționat, nu va beneficia de creșterea salarială accelerată.

Noua prevedere vizează însă acordarea de sporuri de: ”suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).” Sporul este motivat de faptul că aceștia au și normă didactică.

Cei care vor beneficia de o majorare salarială de 15% sunt cei din învățământul special integrat, precum și cei din centrele județene de resurse și de asistență educațională.

„În situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, potrivit legii, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație”, se mai spune în nițiativa deputaților.

sursa – dcbusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ