Modificări în proiectul centurii de sud a Timișoarei. Autoritățile locale sunt nemulțumite

577

Proiectul centurii sud a Timișoarei a iscat deja nemulțumiri. Atât primarul orașului de pe Bega, cât și președintele Consiliului Județean Timiș și-au exprimat dorința de a schimba planurile tehnice realizate de cei de la CNAIR. Mai exact, varianta de ocolire taie Drumul Boilor fără a exista însă un nod de legătură.

”Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moșnița Veche de Timișoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulțime de cetățeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timișoarei, este pur și simplu ignorat”, a declarant Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Edilul a luat legătura cu oficialii de la București și, în urma unei întâlniri, a primit promisiunea că drumurile județene sau comunale din preajma centurii vor fi legate la acestea.

”Am avut o discuție și cu domnul președinte al CJ, care este de asemenea nemulțumit și sunt convins că, făcând corp comun toți cei interesați, vom avea, în final, câștig de cauză. Noi vrem la intersecția cu Drumul Boilor un pasaj –subteran sau suprateran-, aceasta ar fi soluția ideală. Suntem dispuși inclusiv să intrăm în parteneriat și să susținem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă. Am acceptat, neavând de ales, ca acest atât de important obiectiv să fie pe două benzi, nu pe patru, în logica e mai mult decât nimic, dar vrem ca măcar să se facă cum trebuie”, a mai sus Robu.

Varianta de ocolire pe partea de sud a orașului va avea 25 de kilometri. Lucrările ar trebui să înceapă chiar anul acesta și vor dura cel puțin 2 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ