Modernizarea drumului spre Mănăstirea Prislop aduce restricții importante de circulație

319

Constructorul a reînceput lucrul la modernizarea drumului județean care duce la Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, urmând să fie instituite și restricții de trafic pe sectorul vizat de aceste operațiuni, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Adrian David.

Restricțiile de trafic sunt programate între orele 13,00-21,00, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale și religioase. Ele vor intra în vigoare imediat de firma de drumuri va primi avizele necesare de la Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

”Executantul a solicitat închiderea drumului pe toată lungimea lui. Nu am fost de acord și, în urma unor consultări cu Episcopia Devei și Hunedoarei și conducerea Mănăstirii de la Prislop, am propus ca aceste restricții să aibă loc pe un interval orar, cu excepția zilelor libere și a sărbătorilor religioase importante”, a afirmat președintele CJ Hunedoara.

Toți credincioșii care vin în pelerinaj la Mănăstirea Prislop vor trebui să țină cont de aceste restricții și să-și planifice pelerinajul la mormântul părintelui Arsenie Boca în prima parte a zilei. Autoritățile vor face, în timp util, informările necesare.

În acest moment, constructorul lucrează pe ultimii doi kilometri până la mănăstire. Modernizarea drumului se va încheia până în iarna acestui an.

Reabilitarea drumului județean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcașul de cult fiind adesea îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Drumul va fi modernizat începând din DN 66, în localitatea Bretea Strei, și va continua prin satele Silvașu de Jos și Silvașu de Sus, până la Prislop. Valoarea lucrărilor se ridică la 8,48 milioane lei.

După modernizarea drumului, traficul între Silvașu de Jos și Mănăstirea Prislop se va desfășura pe o șosea cu o lățime minimă de șase metri. Pe o porțiune de un kilometru — între km 10,4 și km 11,4 — drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lățimea carosabilului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvașu de Jos au fost proiectate două porțiuni de drum cu sens unic.

Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. La sărbătorile importante, numărul credincioșilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ