Mobilizare a forțelor de ordine din Timiș în ziua votului

151

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sutn mobilzați pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral. Sunt sute de secții de păzit, dar se vor face și rezerve de forțe pregătite ă intervină și în alte zone în caz de nevoie.

”Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.
Astfel, în perioada 26-27 septembrie, 780 de efective, dintre care 477 de poliţişti, 203 jandarmi și 100 de reprezentanţi I.S.U. vor asigura paza şi protecţia a 601 secţii de votare”, a transmis IPJ Timiș.

Duminică, 231 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel 51 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.
În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timis va avea în responsabilitate 265 secţii de votare, constituite în 228 de locaţii, unde vor fi prezenţi 265 de poliţişti, Inspectoratul Județean de Jandarmi vor avea în responsabilitate 155 de secții de votare dispuse în 92 de locații, unde vor fi prezenți 155 de jandarmi.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 149 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ