Moarte înfiorătoare în vestul țării. Un tânăr și-a pierdut viața la locul de muncă, zdrobit de presa pe care o manevra

880

Un accident înfiorător s-a petrecut, ieri seara, în Oradea. Un tânăr și-a pierdut viața la locul de muncă, după un moment de neatenție, în care o presă de ștanțat tabla i-a zdrobit capul.

Potrivit ebihoreanul.ro, firma la care s-a întâmplat nenorocirea ar fi obişnuit ca unii muncitori să trebuiască să utilizeze maşinării pentru a căror manipulare nu sunt instruiţi şi nu au autorizaţie: „Acolo lucrează muncitori pe maşinării şi nu sunt calificaţi pentru ele”, susţine unul dintre angajaţi, pentru aceeași sursă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor investighează cazul ca fiind un accident de muncă. „Victima, un tânăr de 28 de ani, lucra la firma respectivă ca manipulant de un an şi cinci luni. Încă nu ştim dacă lucra pe maşina de ştanţat, ştim însă cu certitudine că a intrat în zona de acţiune a acesteia în timp ce funcţiona, dar nu e clar dacă din dispoziţia cuiva sau din iniţiativa sa. În mod normal, ar fi avut nevoie de o autorizaţie, dar la fel de clar este că nu avea voie să intre în zona de acţiune a maşinii”, a declarat şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

LĂSAȚI UN MESAJ