Mizeria îngroapă Timişoara. Foto

205

La Timișoara, colţurile de stradă şi zonele verzi sunt ,,inundate” de mizeriile locatarilor de la blocurile din apropiere, care uită de cei șapte ani de acasă şi aruncă gunoiul pe unde apucă.

Pe strada Timiş, între Calea Aradului şi Calea Torontalui, sunt depozitaţi saci cu gunoaie, tomberoanele sunt pline vârf, peisajul fiind unul de-a dreptul dezolant și deranjant pentru orice cetăţean. Toate rămăşiţele din casa unora care se pare că nu stau bine deloc la capitolul ,,bun simț”, ajung în stradă. Fiecare aruncă pe fereastră bunurile care îi sunt de prisos, iar obiectele respective devin, nu de puține ori, lucruri utile pentru oamenii care își fac veacul pe stradă și caută printre gunoaie. Nu e de mirare că bolile de piele și cele astmatice se înmulţesc, hepatita la fel. Lipsa de bun simţ și lipsa de respect faţă de aproapele nostru poate duce la probleme grave, pe care nici nu le conștientizăm.

Niciodată prin Cartierul Dacia nu am văzut vreun aşa-zis „poliţist”, ori gardian public care să vină în control, să ia aleile la rând și să analizeze starea acestora. Şi ne mai mirăm de ce ne îmbolnăvim. Domnilor, vă îmbolnăviţi cu dreptul vostru de a fi bolnavi. Înainte să aruncaţi sacii de gunoaie din casă, căutaţi dacă nu cumva prin ei se află şi cei 7 ani de acasă, ar fi păcat să-i aruncaţi chiar dacă nu-i aveţi!

LĂSAȚI UN MESAJ