Mită și trafic de influență la vârful Direcției de Finanțe Timiș!

863

Trei funcționari, printre care și un șef de serviciu din cadrul Direcției Finanațelor Publice Timiș, au fost trimiși, joi, în judecată pentru luare de mită și trafic de influență. Cei trei ar fi pretins și primit peste 200.000 de lei de la oameni de afaceri pentru a-i scăpa de sancțiuni.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei GOLBAN LUCICA, la data faptei șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, și în stare de libertate, a inculpaților: – GĂMAN STOIANA și GRIGORIȚĂ HORIA-IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”, transmite DNA.

Din rechizitoriul întocmit de procurori aflăm că: ”la data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.
Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție. De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală. În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan”.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ