Mită în bani şi materiale de pavaj. Edilul Reşiţei, trimis în judecată de DNA Timişoara

243

Bani şi materiale de pavaj! Asta ar fi fost mita primită de Mihai Stepănescu, cel care a fost primarul Reşiţei. El a fost trimis luni în judecată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara.

Dacă decizia îl găseşte pe Mihai Stepănescu în stare de arest preventiv, alte două persoane sunt trimise în judecată în stare de libertate. Este vorba despre Stelian Tăune – pentru dare de mită, şi Antonia Ioana Şandru – pentru complicitate la luare de mită.

Procurorii au întocmit rechizitoriul şi susţin că, în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la Stelian Tăune, pentru atribuirea, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă.

Stepănescu ar fi primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

Procurorii susţin că Stepănescu ar mai pretins lui Tăune materialele necesare pavării curţii imobilului său, dar şi efectuarea lucrărilor de montare a pavajului. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse a fost de 214.954 lei.

Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost inculpata Antonia Ioana Şandru, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele si pentru primarul municipiului Reşiţa, diverse sume de bani. Tot ea, precizează DNA, transmitea, din partea primarului, dorinţa de a i se remite bunuri şi de a i se presta servicii. În acelaşi context, inculpata a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ