Mișcări de trupe în PSD Timiș ! Câți primari ar dori să părăsească Organizația județeană !

912

După demiterea lui Sorin Grindeanu din PSD, 53 de primari social-democrați din județul Timiș au declarat că vor să plece împreună cu președintele lor de partid.

Întrebat dacă este de părere că PSD va pierde 53 de primari în contextul dat, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: „Este o problemă. Conform legii, ca primar nu poți renunța la partidul cu care ai fost ales fiindcă practic pierzi mandatul. Însă poți acționa în așa fel, există nenumărate cazuri, ca și când nu ai mai fi primar al PSD. Emblematic în acest sens este primarul de Iași, ales pe lista PSD, dar care practic nu mai face parte din partid. În Timiș este o mișcare, în mod evident, în favoarea lui Sorin Grindeanu – atât la nivel parlamentar, cât și la nivelul aleșilor locali. Nu cred că a fost bine pentru PSD să trimită acea hârtie (n.r. – privind demiterea lui Sorin Grindeanu) în acest moment”.

Cât despre o potențială pace între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, Bogdan Chirieac a zis: „Ca să facă pace, ar trebui ca domnul Liviu Dragnea să fie la serviciu, dar dânsul este în vacanță acum. Totuși există o șansă să știți. PSD nu va câștiga nimic dacă va continua cu schismele și cu luptele interne. Situația este mult prea gravă. Mă refer și din punct de vedere al situației drepturilor omului, al stării deplorabile în care se află instituțiile statului, cât și a situației economiei încât să te mai lupți pe un fond interior. Hârtia aceea prin care este demis Sorin Grindeanu, chiar dacă hotărârea fusese luată într-un anumit moment, nu a făcut bine PSD-ului„.

„Cred că Sorin Grindeanu nu va pleca din PSD. De altfel, nici măcar Victor Ponta nu cred că va pleca din PSD. Au prea multă experiență politică. (…) Ei știu foarte bine că nu poți pleca din PSD ca să faci nu știu ce partiduleț în speranța că la viitoarele alegeri faci 5%. Nu faci 5%”, a mai zis analistul politic la Antena 3.

sursă: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ