15.3 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Mircea Geoană la Timișoara : ,,Suntem în cel mai bun moment al nostru ca națiune, dar, totuși, există prea multă dezamăgire printre români” VIDEO

AdministrațieMircea Geoană la Timișoara : ,,Suntem în cel mai bun moment al...

Prezent la festivitățile de final de an universitar la Universitatea de Științele Vieții ,, Regele Mihai I”, ca urmare a invitației rectorului Cosmin Popescu, Mircea Geoană a subliniat, printre rânduri, că e surprins de larga nemulțumire a multor români în privința situației din țară.

Secretarul general adjunct al NATO s-a ferit, ca de obicei, să vorbească despre o eventuală candidatură a sa la președinția României, dar nu s-a sfiit să se arate, diplomatic, interesat de mersul natural al țării către o bunăstare tot mai accentuată pentru toți românii. El a vorbit de idealurile marilor patrioți din istoria ultimelor două secole, care abia acum ar urma să fie validate de integrarea profundă și definitivă a României în spațiul euro-atlantic.

,,Pașoptiștii, constructorii Școlii Ardelene ar fi cu toții fericiți să vadă că idealurile lor luminoase, vechi de aproape două secole, sunt, astăzi, împlinite prin traiectoria din ultima vreme a țării”.

Întrebat de reporterul Banatul Azi dacă nu-l încearcă o anume nostalgie după perioada în care făcea politică la nivel înalt, Mircea Geoană a răspuns, măsurându-și cuvintele cu multă atenție, că nu vede de ce ar privi, nostalgic, la ce i s-a întâmplat în trecut, el fiind preocupat doar de viitor. Un răspuns care poate fi interpretat în mai multe feluri, dar care, e limpede, că are un tâlc special pentru ce ar putea urma, anul viitor, pentru actualul oficial de rang înalt al NATO.

 

Alte subiecte :

Citește și :