,,Minunile” din carnea tocată de vită! Descoperirea l-a șocat si pe șeful OPC!

1539

Inspectorii OPC au găsit în marile lanțuri de magazine produse care i-au uimit chiar și pe ei.

Spre exemplu, un mare magazin avea la vânzare ”carne tocată de vită” care, însă, nu conținea vită, după cum se poate citi pe etichetă.carne vita ingrediente

Printre ingrediente se numără: ”oase și carne de porc, sare nitrată, stabilizatori” etc.

Fotografia cu produsul și eticheta sa a fost postată pe pagina de Facebook a directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

De-a lungul timpului, și în magazinele din vestul țării au fost descoperite situații în care produsele expuse la vânzare nu respectau normele impuse de inspectorii OPC. La controalele periodice ale inspectorilor, carnea fie nu era deținută în condițiile corespunzătoare, fie nu avea termenul de valabilitate la vedere, fie era expirată.

Un scandal uriaș a izbucnit în urmă cu un an la Arad, după ce fostul șef al unui magazin Profi din municipiu a susținut că superiorii îi cereau să spele carnea aproape expirată cu oțet și detergent. Reprezentantii lanțului de magazine au respins toate acuzațiile spunând că bărbatul a fost un “angajat-problemă”, suspendat din funcție pentru abuzuri.

Mărturiile fostului șef de magazin sunt revoltătoare. Ciprian Gabor își acuza foștii superiori de la magazinul Profi din Arad, unde a lucrat, că aceștia i-au cerut să “cosmetizeze” cu oțet și detergent carnea aproape expirată, aflată la vânzare.

Ciprian Gabor, reclamant: “Șeful meu direct mi-a spus în felul următor: pentru a scădea pierderile din magazin și pentru ca targetul pe magazin să fie realizat, trebuie să punem la vânzare produse expirate. Punea accent pe carne, spunând că ar trebui să practic și eu ceea ce colegii mei practică la cererea lui și anume să spăl carnea cu oteț și cu detergent de curățat suprafețe tocmai pentru a evita ca carnea expirată să mai aibă miros și să ducă în eroare consumatorul.”

LĂSAȚI UN MESAJ