Minuni în Bucovina. Primarul Sucevei: „Avem mărturii ale oamenilor care s-au vindecat graţie trecerii moaştelor Sf. Ioan cel Nou prin curtea spitalelor”

227

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, că în funcţie de evoluţia pandemiei va apela din nou la conducerea Arhiepiscopiei pentru a organiza o procesiune cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat sâmbătă, 22 ianuarie, la şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei bisericeşti se arată că alesul local a adresat un cuvânt de mulţumire conducerii Arhiepiscopiei pentru ajutorul acordat în timpul pandemiei. Ion Lungu a vorbit despre impactul procesiunilor prin judeţ cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, spunând că a fost vizibilă reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie. Primarul a mers şi mai departe spunând că are „statistici”, „mărturii ale oamenilor” care spun că s-au vindecat de COVID-19 sau starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava prin curtea spitalelor.

„Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu ştim cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraş şi prin judeţ”, a spus primarul Ion Lungu. În ultimii doi ani, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a organizat mai multe procesiuni cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava pe străzile oraşului şi în mai multe localităţi ale judeţului. Aceste evenimente religioase au avut loc, de cele mai multe ori, fără public. Vă recomandăm să mai citiţi:
Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ