Minivacanța de 1 mai readuce aglomerația în vămile din Vestul țării!

132

Nervi întinși la maxim la punctele de trecere a frintierei dintre România și Ungaria care s-au aglomerat, din nou, în această după-amiază.

Românii care au petrecut minivacanţa de 1 mai în țară se întorc la locurile de muncă din vestul Europei, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pe graniţa cu Ungaria ajungând chiar şi la o oră, la un moment dat. Cele mai multe maşini care ies din ţară au numere de înmatriculare în Austria, Italia şi Germania.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei. Au fost aduşi mai mulţi agenţi la lucru şi se lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară în funcţie de configuraţia punctelor de trecere a frontierei.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră Române, la ora 18:00, se așteapta peste 30-40 de minute, la vama Nădlac II, de pe autostrada Nădlac – Arad. De asemenea, se așteaptă mai mult la punctele de frontieră Salonta șu Borș, din județul Bihor, și Petea, din județul Satu Mare. În celelate puncte se aşteapta în medie 10 minute.

Cele mai multe benzi de ieşire din ţară sunt deschise la Nădlac pe autostradă, unde se lucrează pe patru artere autoturisme şi o arteră autocare, ţinând cont că structura fizică a punctului permite acest lucru.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

LĂSAȚI UN MESAJ