Ministrul Sănătății anunță când am putea renunța la purtarea măștilor

2318

Vești bune! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că epidemia de coronavirus este pe o pantă descendentă în România și o putem controla. Astfel, de la 15 iunie, oficialul întrezărește noi măsuri de relaxare. Mai mult, românii s-ar putea întoarce la o viață de „cvasi-normalitate”.

E momentul în care s-ar putea renunța chiar și la măștile de protecție, a declarat Nelu Tătaru, vineri seara, la Digi24. Acesta a explicat că situația poate degenera rapid și autoritățile pot readuce oricând restricțiile în discuție.

„Noi avem instrumentele, avem normele, avem ordinele de ministru, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme”, a spus Nelu Tătaru.

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a arătat Nelu Tătaru.
Sursa: gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ