Ministrul Mediului: ”Timișoara face progrese vizibile”

33

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat, joi, Timișoara. Acesta a avut o întâlnire cu administrația locală și a susținut o conferință de presă la primărie. Unul dintre subiectele abordate a fost poluarea. Asta pentru că orașul de pe Bega, alături de alte 9 mari aglomerații urbane din țară, se află sub infringement din cauza emisiilor poluante.

Amenda riscată de România este cuprinsă între 100.000 și 400.000 de lei. Alexe a lăudat totuși eforturile autorităților locale de a diminua poluarea. ”Timișoara face progrese vizibile. Nu o spun eu, o spun măsurătorile specialiștilor noștri. După mulți ani, tendința de creștere a concentrațiilor a fost întreruptă prin finalizarea lucrărilor de infarstructură vitală pentru traficul timișorean”, a declarat ministrul Mediului.

Costel Alexe a mai vorbit și depspre programele guvernamentale menite să reducă poluarea. Acesta a spus că bugetul fondului pentru mediu a crescut, anul acesta, de la 1,5 miliarde, în 2019, la 2,8 miliarde de lei. De asemenea, alocarea bugetară pentru pprogramul Rabla pentru mașini electrice a fost dublat, iar anul acesta, aproximativ 3.500 de români vor putea să își cumpere astfel de autoturisme noi.

LĂSAȚI UN MESAJ