Ministrul Educației, Adrian Curaj, la Timișoara: „Este o lipsă majoră de tehnicieni și maiștri”. Cum vrea să promoveze școala profesională duală

373
adrian curaj

Adrian Curaj, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, s-a aflat, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a discuta cu reprezentanții mediului de afaceri interesați de sistemul de învățământ dual.

Vă reamintim că Ministerul Educației a luat decizia de a promova introducerea unui sistem de învățământ profesional adaptat nevoilor economiei și solicitărilor pieței muncii, după terminarea celor zece clase obligatorii. Adrian Curaj a declarat, la Timișoara, că firmele au nevoie de oameni din ce în ce mai calificați. „Este o lipsă majoră de tehnicieni și maiștri. În prezent, nu sunt suficiente programe care funcționează după sistemul dual. Astfel, suntem dispuși să facem cunoscute poveștile de succes, experiențele bune ar trebui promovate mai mult, să inspire familia și copilul”, a explicat ministrul Educației.

Adrian Curaj a mai precizat că a organizat întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri din Timișoara cu scopul de a le asculta problemele și a găsi soluții. „Am înțeles că și-ar dori mai multă dinamică în ceea ce privește anumite lucruri, mai ales în aprobarea planurilor curriculare. Am rămas surprins să aflu că sunt școli profesionale care așteaptă modificarea ariei curriculare de un an și jumătate. Este important ca zonei profesionale să îi dăm o anumită dinamică„, crede ministrul Educației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ