18 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

Ministrul Culturii, actorul George Ivaşcu, încearcă să ajute Timişoara Capitală Europeană a Culturii

Cultură-MediaMinistrul Culturii, actorul George Ivaşcu, încearcă să ajute Timişoara Capitală Europeană a...

Ne apropiem cu paşi repezi de anul 2021 când Timişoara devine Capitala Culturii Europene, dar banii de la Guvern vin tot cu ţârâita în vestul ţării.

Ca o primă soluţie a fost o vizită ministerială, de la Cultură, pentru a se discuta eventualele soluţii. Ministrul actor nu a participat la declaraţia de presă la care au fost invitaţi jurnaşiltii din Timişoara. A fost în locul său, în faţa microfoanelor, secretarul de stat, timişoreanul Ion Ardeal Ieremia. Acesta a spus că unul dintre motivele pentru care delegaţia a venit la Timişoara este găsirea unei rezolvări în care se pare că s-a împotmolit Asociaţia TCCE 2021.

Avem în agendă întâlniri cu autoritățile locale pentru a găsi soluții față de acum trei săptămâni când am identificat probleme. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea Primăriei Timişoara și a Consiliului Județean Timiş, pentru a găsi soluții pentru a se putea asigura o susținere financiară. Mai târziu vom avea o întânire cu juriul de monitorizare, care în noua sa configurație va trebui să contină și un reprezentant la Ministerului Culturii. Soluțiile sunt multiple, ele vor trebui tratate separat, să poată fi cuprinse și să asigure susținerea guvernamentală”, a spus Ieremia.

Minisrul Cultrii s-a întâlnit cu reprezentanţii CJ Timiş şi ai Prefecturii Timiş, iar apoi a mers la Primăria Timişoara unde a stat de vorbă cu vicepriamrul Dan Diaconu.

Alte subiecte :

Citește și :