Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, a verificat investiţiile hidrotehnice din Caraș-Severin

82

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat într-o vizită de lucru în judeţul Caraş-Severin, alături de directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Victor Sandu şi de directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

Au fost controlate lucrările hidrotehnice aflate în curs de derulare de pe cursurile de apă Belareca, Măcicaș și a fost verificată și lucrarea deja finalizată de pe pârâul Slatina.

A fost inspectat obiectivul de investiții “Regularizare pârâu Belareca, județul Caraș-Severin”, care are o valoare totală de 17,8 milioane de lei, iar lucrările se realizează în intravilanul localității Mehadia și în intravilanul orașului Băile Herculane. Scopul acestui obiectiv este protejarea locuitorilor din cele două localități care pot fi expuși inundațiilor datorită colmatării albiei și a malurilor puternic erodate.

Au fost deja realizate 1,6 km de consolidări de maluri, din totalul de 6 km prevăzuți de investiție și 2 km de reprofilare albie, din totalul prevăzut de 5 km. Investiția începută în vara anului trecut este realizată în procent de 30% și se va finaliza toamna anului viitor.

Anul trecut, Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice afectate de inundațiile din perioada iunie-iulie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ