Ministerul Sănătății susține că tratamentul pentru pacienții cu hepatită nu a fost întrerupt

108

În urma declarațiilor politice făcute cu câteva zile în urmă, referitoare la accesul la tratament pentru pacienții cu hepatită, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:
”Pentru tratamentul Interferon free a fost încheiat un contract cost-volum-rezultat pentru pacienți cu hepatită C, stadiul F4. În ultimele 10 luni, au fost identificați și selectați conform criteriilor 5.860 de pacienți. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a început plățile în luna septembrie.

Plățile sunt la zi, iar tratamentul pacienților cu hepatită nu a fost întrerupt nicio clipă. În acest moment, pentru 2.000 de pacienți tratamentul este în curs. Decizia de a include în tratament doar un număr limitat de pacienți aparține guvernului anterior.

În ceea ce privește eficiența folosirii banului public, o evaluare este în acest moment în curs de realizare la nivelul Ministerului Sănătății, în condițiile în care există informații cu privire la nivelul costurilor pentru România, care îl depășește pe cel din alte state vecine.

Din această perspectivă este cu atât mai suprinzătoare declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, făcută în urmă cu două zile, conform căreia cu 22 milioane euro ar putea fi asigurat tratamentul pentru 15.000 de pacienți cu hepatita C. În realitate, costul tratamentului negociat de guvernul Ponta este de peste 10 ori mai mare.

În legătură cu cei 10.000 de pacienți despre care președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că ar vrea sa îi includă în programul de tratament, facem precizarea că Ministerul Sănătății a transmis deja Casei Naționale de Asigurări de Sănătate documentele care vor sta la baza negocierii contractelor cost-volum-rezultat, procedură care va fi reluată în foarte scurt timp”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ