Ministerul Sănătăţii promite doze de vaccin antirujeolă pentru vestul ţării

105

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că în curând vor ajunge în judeţul caraş-Severin dozele de vaccin ROR necesare imunizării tuturor copiilor nevaccinaţi. Necesarul cerut de medici este de 2.569, iar autorităţile de la Bucureşti promit chiar mai multe doze de ser.

„Așa cum am anunțat miercuri, la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin vor sosi, în scurt timp, doze de vaccin ROR (antirujeolic). Ministerul Sănătății a repartizat miercuri 109.000 de doze de vaccin, prin ordin de ministru. Județului Caraș-Severin i-au revenit, inițial, 1080 de doze de ROR.

Ministerul Sănătății va trimite, în plus, în urma demersurilor DSP, un număr de încă 1500 de doze de vaccin, ceea ce înseamnă un total de 2580 de doze. Conform catagrafiei realizate la nivelul județului, au nevoie de vaccin 2569 de copii. Aceste doze de vaccin sunt aferente primelor două trimestre ale anului 2017“, a declarat ministrul Sănătăţii.

Dozele de vaccin sunt mai mult decât necesare, în condiţiile în care judeţul Caraş-Severin este cel mai afectat de rujeolă. Aici au fost deja înregistrate 850 de îmbolnăviri şi 3 decese.

În judeţul Timiş situaţia este asemănătoare. Aici au fost raportate 750 de îmbolnăviri şi cele mai multe decese – 8.

Şi în judeţul Arad au fost înregistrate 700 de cazuri de rujeolă, iar 5 copii au murit în urma complicaţiilor.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 12.05.2017 este 5.728 şi au fost înregistrate 25 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ