Ministerul de Externe dă vina pe Diaspora pentru modul în care s-a votat în străinătate

35

Continuă audierile în comisia parlamentară care se ocupă de anchetarea unor presupuse fraude electorale la alegerile europarlamentare din 26 mai. Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Laura Elena Chiorean, a declarat, marţi,că misiunile diplomatice au raportat multe incidente la alegerile de pe 26 mai, ea precizând că „în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Laura Elena Chiorean, a declarat, marți, în cadrul audierii din Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai, că au fost raportate de misiunile diplomatice incidentele care se refereau fie la grupurile de agitatori, „care au făcut propagandă electorală în secţiile de votare, acţiuni violente de limbaj şi injurii care au fost adresate membrilor corpului diplomatic, cazuri de violenţă fizică, agresarea membrilor comisiei, folosirea de obiecte contondente pentru a intra în secţiile de votare sau sediile oficiilor diplomatice”.

„În multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot și au fost câteva dintre aceste incidente raportate. Unele persoane din grupurile de agitatori se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În anumite cazuri, cum ar fi în Italia, de exemplu, forţele de ordine i-au recunoscut

LĂSAȚI UN MESAJ