Ministerul Apărării promite, din nou Timişoarei, un muzeu al Revoluţiei-VIDEO

157

Oare chiar va avea Timişoara un muzeu al Revoluţiei? Oare viitoarea Capitală Culturală Europeană va avea, în 2021, un loc unde să se comemoreze istoria şi erorii din sângerosul decembrie 1989? Timişorenii şi-au cam pierdut speranţa, dar oficialii de la Bucureşti fac, în continuare, promisiuni.

Prezent la Timişoara, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a spus că instituţia condusă de el este dispusă, cât de repede, să transfere garnnizoana din Piaţa Libertăţii în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş pentru începerea amenajării muzeului.

„Ministerul Apărării este pregătit să transfere către Consiliul Judeţean Timiş clădirea necesară pentru oragnizarea Muzeului Revoluţiei. Vom găsi soluţii ca acest muzeu să poată fi deschis în anul în care Timişoara devine Capitală Culturală. Clădirea despre care discutăm e goală din punct de vedere al MApN. Ar urma să facem acest transfer, iar CJ să îşi asume investiţita în totalitate”, a spus ministrul Apării Naţionale, Mihai Fifor.

Clădirea este veche şi are nevoie nu doar de reabilitare, ci şi de consolidare. Vestea bună este că CJ Timiş are deja o expetiză care arată unde trebuie intervenit. Însă, este mult de lucru şi administraţia judeţeană speră să găsească sprijin financiar şi de la centru.

„În momentul în care vom avea proprietatea, vom demara toate procedurile pentru reabilitare, organizare şi punere la punct a acestei clădiri. Există o filă begatră (nr. alocare bugetară) la Ministerul Culturii pentru acest muzeu. O să avem o discuţie şi vom vedea cum vom putea să îl realizăm, împreună cu Ministerul Culturii”, a explicat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ