Mini-vacanță de Rusalii cu ghinion! Pentru ce fapte s-au aplicat amenzi de 4.800 lei

91

Jandarmii din Gruparea Mobilă Timişoara au asigurat măsurile de ordine la manifestările ce au avut loc pe timpul minivacanţei de Rusalii.

A fost asigurată ordinea publică la manifestările cultural-artistice în localităţile unde a fost organizată ruga bănăţeană, la Festivalul berii din municipiul Lupeni şi la Kirchweihfest în oraşul Anina.

Competiţiile sportive au fost, de asemenea, asigurate din punct de vedere al ordinii publice.

Pe timpul desfăşurării misiunilor, în perioada 26 – 28 mai, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 4.800 lei. Faptele pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost cele de încălcare a ordinii şi liniştii publice, fapte de comerţ ilicit şi contravenţii din domeniul piscicol.

Într-o acţiune ce a avut loc sâmbătă, 26 mai, în piaţa Flavia din municipiul Timişoara, jandarmii au depistat o persoană care comercializa sticle cu parfum despre care exista suspiciunea că este contrafăcut.

Au fost întocmite, în acest caz, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere faptul că „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” constituie infracţiune prevăzută de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată.

LĂSAȚI UN MESAJ