Minerii de la exploatările Uricani și Paroșeni au renunțat la protest. Ce le-a promis noul guvern

111

Angajații exploatărilor miniere Paroșeni și Uricani, care s-au blocat în subteran de lunea trecută, au suspendat, joi după-amiază, acțiunea de protest.

Ortacii au decis să iasă la suprafață după ce în ședința de miercuri a fost discutată, în primă lectură, ordonanța de urgență ca reglementează măsuri de protecție socială în cazul persoanelor concediate colectiv.

Liderii minerilor de la cele două exploatări au primit asigurări din partea ministrul Economiei că actul normativ va fi adoptat săptămâna viitoare.

”Apreciind asigurările date de reprezentantul Executivului, potrivit cărora în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, O.U.G. va fi adoptată, totul cumulat cu întâlnirea ce a avut loc după ședința de Guvern între domnul ministru al Economiei, al Energiei și Mediului de afaceri Virgil Popescu și delegația Sindicatului Huila Valea Jiului, în cadrul căruia domnul ministru a dat aceleași asigurări, și după consultările cu minerii aflați în acțiune de protest SINDICATUL HUILA a decis SUSPENDAREA PROTESTULUI până la următoarea ședință de Guvern”, a spus Domokos Laszlo, președinte Sindicatul Huila Valea Jiului.

Minerii atrag atenția că se vor bloca din nou în subteran și vor declanșa greva foamei dacă solicitarea lor nu va fi rezolvată.

Acțiunea de protest a minerilor de la exploatările Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a pornit de la lipsa unui act care să le confere venituri în completare. O formă de protecție socială pentru cei disponibilizați. Perioada în care primesc venitul de completare constituie vechime în grupa de muncă. La începutul lunii decembrie, aproape 300 de angajați ai SNIM trebuie să primească preavizele de concediere.

Sursa: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ