Mineri dispăruți după o surpare de teren la mina Lupeni din Hunedoara. Salvatorii intervin!

547

O surpare masivă de teren a avut loc joi la mina Lupeni, din judeţul Hunedoara. La nivel județean a fost activată Grupa operativă de suport tehnic.

Trei dintre minerii care lucrau în adâncuri au fost prinşi de malul de pământ şi sunt daţi dispăruţi, potrivit România TV. Echipele de salvare intervin în acest moment la faţa locului în încercarea de a-i salva pe mineri.

“A avut loc o surpare unde se pare ca sunt prinsi 3 mineri. Nu stim care este situatia lor, speram din toata inima sa fie in viata. S-a dat alarma, au venit echipele de salvare.”, a mărturisit liderul de sindicat Darius Câmpean într-o intervenţie prin telefon la România TV.

UPDATE3: Potrivit Mediafax, premierul Mihai Tudose i-a solicitat joi ministrului Energiei, Toma Petcu, să meargă în Valea Jiului.

UPDATE2: „Evenimentele sunt în dinamică. Echipele de salvatori intervin. Sperăm să fie bine. Accidentul s-a produs la ora 13.55”, a declarat Dorel Bretean, subprefect al județului Hunedoara.

UPDATE: „Este o surpare pe o lungime de 10 metri, 3 oameni nu au fost găsiți. Ne-am mobilizat, salvatorii sunt pe drum, au fost trimise ambulanțe la mină. Următoarea jumătate de oră este definitorie pentru ce se întâmplă”, a declarat pentru Hunedoara Liberă, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

 

sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ