Milioane de euro pentru condiții mai bune de viață în sud-estul orașului! De unde vor veni banii video

390

De o bună bucată de vreme unele probleme de administație locală se pot rezolva cu destul succes prin intermediul așa numitelor Grupuri de Acțiune Locală ce sunt o interfață între autorități, locuitorii unei comunități și cei ce au acces la fonduri.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișoara a avut, astăzi, o fructuoasă întâlnire de lucru pentru zona de sud a Timișoarei cu reprezentanții sectorului public. În cadrul evenimentului au fost aduse în discuție posibilitățile de finanțare ce vizează sectorul public, precum și identificarea viitoarelor proiecte ce pot fi finanțate prin Programul Operațional Regional.

Întâlnirea a avut loc Centrul Medical Oncogen al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu”, din Timișoara.

Este de remarcat faptul că, GAL Timișoara este câștigătoarea unei finanțări de 7 milioane de euro, fonduri destinate îmbunătățirii condițiilor de viață din cartierele cele mai defavorizate din zonă cum ar fi: Modern, Fabric, Plopi și Kuncz, pentru a ajunge la nivelul cartierelor mai aranjate ca: Soarelui, Girocului, Stadion.

„GAL Timișoara este o organizație care a elaborat o strategie de dezvoltare locală pe o zonă cuprinsă între Calea Girocului și Calea Lugojului astfel încât să putem să găsim soluții pentru zona ce se află dincolo de Calea Buziașului, astfel ca, în ani, să arate ca zona Soarelui, Stadion. Ne dorim ca în toată Timișoara să poată exista prosperitate și condiții de viață europene la cele mai înalte standarde. Banii pe care GAL i-a accesat sunt 7 milioane de euro. Din această sumă, jumătate sunt finanțare din POR, restul sunt finanțare din PoCU (Programul Operațional Capital Uman).

Banii din POR (Programul Operațional Regional) sunt împărțiți pe mai multe axe cum ar fi educație, sănătate, infrastructură rutieră, infrastructură verde, social. Toate acestea sunt foarte necesare în municipiul Timișoara. Întâlnirea de azi a fost cu posibili beneficiari publici ca directori de școli, grădinițe, spitale. Au fost și de la primăria Timișoara, CJT și alți beneficiari ce ar mai putea exista pe raza de implementare a proiectului” a declarat Cătălin Tiuch, președintele Asociației Grupul de Acțiune Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ