Milioane de euro intră anual în conturile spitalelor timișorene pentru tratarea pacienților gravi

1412

Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalelor din Timișoara primesc, anual, milioane de euro de la Ministerul Sănătății pentru salvarea pacienților care se zbat între viață și moarte. Vă reamintim că, în urmă cu doi ani, ministerul a lansat „Acțiunea Prioritară ATI”, un program gândit pentru a urmări pacientul critic a cărui viață este amenințată și menit să asigure cheltuielile cu tratamentul.

Astfel, dacă înainte de implementarea acestui program, medicii nu aveau toate medicamentele necesare pentru a trata un bolnav critic, familia fiind nevoită să le cumpere cu bani din propriul buzunar, acum lucrurile sunt total diferite. Asta pentru că banii alocați de Ministerul Sănătății reușesc să acopere toate aceste cheltuieli.

Potrivit statisticilor făcute publice de minister, spitalele de stat din Capitala Banatului au primit milioane de euro în cadrul acestui program. Cei mai mulți bani au ajuns la Secția ATI de la Spitalul Județean Timișoara, unde anual sunt internați aproximativ 2.200 de pacienți în stare critică din vestul țării, care a primit aproape patru milioane de euro în acest an.

De asemenea, Spitalul Militar Timișoara a primit 350.000 lei, secția de Neonatologie de la „Județean” – 450.000 lei, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – 405.000 lei, Spitalul Municipal Timișoara, pentru secția ATI și ATI neonatologie – 1.400.000 lei, iar Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” – 500.000 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ