Miliardar acuzat de pedofilie, mort în celula sa. Care ar fi cauza morții

233
Omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost descoperit mort în celula sa, în timp ce aştepta procesul legat de acuzaţiile privind traficul de persoane, potrivit presei americane, citate de adevarul.ro.

Trupul său a fost descoperit la ora locală 07:30 (13:30 ora României), sâmbătă, la închisoarea din New York. ABC News a scris că miliardarul s-a sinucis în celula sa, dar autorităţile nu au transmis cauza decesului. Moarta sa vine la o zi după ce documente dintr-un tribunal din New York au dezvăluit amploarea abuzului său asupra femeilor tinere, în casele sale din Palm Beach, New York şi Insulele Virgine.
De asemenea, două surse judiciare au declarat pentru CNN că Jeffrey Epstein s-a sinucis. El ar fi fost transportat în cursul nopţii la spital, în stop cardio-respirator şi medicii nu au putut să îl salveze.
La sfârşiul lunii iulie, agresorul sexual a fost găsit întins pe podea, în celula sa de la Metropolitan Correctional Center, unele publicaţii scriind atunci că era vânăt la faţă.
Miliardarul a fost condus la spital, dar la acel moment era neclar cum s-a rănit. Reprezentanţii penitenciarului au refuzat să ofere informaţii pe marginea subiectului. Epstein pledase nevinovat pentru acuzaţiile de trafic de persoane şi conspiraţie şi era reţinut fără posibilitatea eliberării pe cauţiune.

Arestat la începutul lui iulie pe aeroportul Teterboro, statul New Jersey, la întoarcerea din Paris, Jeffrey Epstein a fost dus în faţa unui tribunal din cartierul newyorkez Manhattan şi inculpat pentru trafic sexual cu minore. Investitorul în vârstă de 66 de ani a fost acuzat că a „exploatat şi abuzat sexual“ zeci de minore între 2002 şi 2005 în casele sale din New York şi Palm Beach, statul Florida.
Unele dintre victime aveau doar 14 ani. Potrivit rechizitoriului, Epstein a „ademenit şi recrutat minore în scopuri sexuale şi i-a determinat şi pe alţii să o facă“ pentru el. Fetele veneau pentru a oferi masaje nud în schimbul a câteva sute de dolari, dar sfârşeau ca victime ale unor abuzuri sexuale. Miliardarul ştia că ele aveau sub 18 ani, deoarece „în anumite cazuri victimele şi-au spus vârsta“, afirmă procurorii. „A creat o vastă reţea de trafic sexual cu minore“, subliniază ei.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ