Mii de polițiști vor fi văzuți la Timișoara și în întreaga țară! Ce se întâmplă timp de trei zile

580

Peste 8.000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în perioada 31 martie – 2 aprilie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, cu peste 300 de aparate radar în întreaga ţară, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„În perioada 31 martie – 2 aprilie., 8.148 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic la nivel naţional, cu 3.627 de autospeciale, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în apropierea lăcaşurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase prilejuite de Sărbătorirea Floriilor şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări publice circumscrise acestei sărbători”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis vineri MEDIAFAX.

De asemenea, Poliţia Română va organiza zilnic, în această perioadă, 3.218 patrule de siguranţă publică, dintre care 386 pedestre şi 2.832 auto.

În fiecare zi, în medie, 1.427 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 319 aparate radar în întreaga ţară.

„Structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, pe 273 de trenuri de călători, în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 25 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. În perioada menţionată, sunt preconizate a se desfăşura 52 de manifestări religioase, cultural – artistice şi sportive de amploare, pe raza a 22 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 52 de locuri, la care se estimează că vor participa aproximativ 111.700 de persoane”, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ