Mii de oameni au asistat la parada militară de la Timişoara-VIDEO

1776

Câteva mii de timişoreni s-au adunat, de dimineaţă, în faţa Prefecturii, pentru a asista la parada militară de 1 Decembrie. Foarte mulţi copii, însoţiţi de părinţi sau bunici, elevi, tineri, cu steguleţe tricolore, au ţinut să fie prezenţi la manifestările organizate cu prilejul zilei naţionale.

Sărbătoarea a început cu o slujbă ţinută de mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, după care prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a felicitat mulţimea adunată cu prijul Zilei Naţionale, a vorbit despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie şi a încheiat într-o notă optimistă, cu „predicţii” despre „viitorul luminos”. Chiar dacă au fost prezenţi la eveniment, preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, primarul Nicolae Robu, alţi reprezentanţi ai autorităţilor sau oameni politici, nu au luat cuvântul.

Cea mai aşteptată parte şi, totodată, cea mai spectaculoasă, savurată atât de copii, cât şi de adulţii care au făcut armata şi şi-au adus aminte de vremurile de odinioară, a fost defilarea tehnicii militare: transportoare blindate, camioane militare, echipaje pirotehnice, trupele antitero, autovehiculele politiei de frontieră, de la Dustere până la Roverele dotate cu termoviziune pentru paza pe timp de noapte a frontierei, echipajul special al scafandrilor, autospecialele pompierilor, echipajele ISU Banat, autolaboratoarele poliţiei, tehnica şi echipamentele Brigăzii 18 Infanterie, de altfel cele mai numeroase. Printre cele mai admirate de cei mici au fost elicopterele, dar câinii dresaţi ai poliţiei şi ai poliţiei de frontieră.

Atmosfera a fost întreţinută de fanfara Brigăzii 18 Infanterie Timişoara, de la începutul manifestării, cu intonarea imnului de stat şi ulterior a marşurilor şi cântecelor militare, ei fiind şi cei care au încheiat parada militară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ