Mii de materiale pirotehnice, scoase la vânzare ilegal în vestul țării

153

Se apropie sărbătorile, iar comercianții au început sa pună în vânzare petarde și artificii. Însă comercializarea produselor pirotehnice este ilegală dacă nu există documente care să permită astfel de operațiuni.

Jandarmii din Reșița au verificat vânzătorii din oraș, iar într -o societate comercială au descoperit 3.000 de materiale pirotehnice scoase la vânzare ilegal.

„În după-amiaza zilei de 12 decembrie, în urma unei acțiuni punctuale, executată pe raza mun. Reșița, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au identificat la nivelul unei societăți comerciale mai multe materiale pirotehnice/petarde, destinate comercializării, pentru care nu existau documente privind autorizația de deținere și comercializare a acestora.

Cele 3000 de materialele pe baza de amestec pirotehnic au fost confiscate, fiind întocmite și actele privind constatarea infracțiunii, toate acestea fiind predate instituțiilor abilitate ale statului în vederea continuării cercetărilor”, transmit jandarmii.

Potrivit legii, doar artificiile de mici dimensiuni pot fi cumpărate și folosite fără autorizării speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ