Mii de articole pirotehnice descoperite de jandarmi, în județul Timiș

169

Planurile comercianților, de a vinde poduse pirothenice ilegale, în prag de sărbători, a fost descoperit de către organelle legii, în județul Timiș.

În perioada 30-31 decembrie 2016, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, au desfăşurat pe raza municipiilor Timişoara şi Lugoj mai multe activităţi pentru prevenirea comerţului ilegal cu articole pirotehnice.

Astfel au fost identificate mai multe persoane care încercau să comercializeze aproximativ 5.000 de articole pirotehnice, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Jandarmii le-au întocmit comercianţilor acte de constatare conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au ridicat marfa în vederea continuării cercetărilor.
”Totodată reamintim că efectuarea oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materialelor explosive”, transmite conducerea IJJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ