Migrantul ucigaș de la Timișoara a fost prins în Grecia

71

Migrantul care și-a ucis un conațional în zona Gării de Nord din Timișoara a fost prins în Grecia. Polițiștii eleni l-au reținut joi seara. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, aflat într-o vizită în orașul de pe Bega.

Suspectul ar fi fost reținut pe aeroportul din Atena. Acum, autoritățile române pregătesc aducerea lui în țară. ”În urma cooperării polițienești internaționale, dintre autoritățile din România și autoritățile din celelalte state membre UE, seara trecută, a fost reținut, în Grecia, un bărbat, cetățean afgan, urmărit la nivel internațional, pentru omorul comis în Timișoara, anul acesta. În continuare, urmează a fi derulată procedura de predare, prin Ministerul Justiției. După aprobarea predării, o escortă a Poliției Române se va deplasa în Grecia, pentru a îl aduce în țară, în vederea continuării cercetărilor în cadrul dosarului penal”, a transmis IPJ Timiș.

Afganul acuzat de crimă are 27 de ani și, în altercația de Gara de Nord a reușit să mai rănească un migrant. După ce a fugit din țară, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au anunțat că îl cercetează pentru omor și tentativă de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ