Migranții vin în România, ilegal, pe Dunăre

44

Migranții încearcă prin orice metode să ajungă în vestul Europei, iar România este un punct important în călătoria lor. Un grup de transfugi a fost prins în timp ce trasersa Dunărea cu o barcă.

Grupul a fost surprins de poliţiştii de frontieră din Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, și era format din şapte cetăţeni din Siria, Yemen şi Egipt.

”În data de 07.02.2020, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.
Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Coronini, şapte cetăţeni străini.
Concomitent, au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră sârbe, care au comunicat faptul că au identificat ambarcaţiunea şi au reţinut doi bărbaţi, un cetăţean sirian şi unul palestinian”, a transmis Poliția de Frontieră.

În grup erau trei cetăţeni din Siria, doi din Yemen şi doi din Egipt şi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani.

În cadrul cercetărilor preliminare, persoanele au declarat că au trecut Dunărea cu o ambarcaţiune, ajutate de cele două persoane reţinute de autorităţile sârbe şi intenţionau să ajungă în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ