Migranții plătesc la călăuze 35.000 de euro de familie pentru a ajunge în Germania

398

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat doi cetăţeni pakistanezi, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

În data de 3 octombrie 2016, în jurul orei 23.30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, care executa misiuni de supraveghere pe direcţia localităţii de frontieră Partoş,  a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, în vârstă de 25, respectiv 30 ani, care nu deţineau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

###

În data de 4 octombrie 2016, ora 02.30, poliţiştii de frontieră au depistat și reținut, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, în zona localității de frontiera Gighera, județul Dolj, șaisprezece persoane care nu își justificau prezența în zonă la acea oră: opt bărbați, două femei și șase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani.
Cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din țara de origine cu intenția de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluați de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcațiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.

###

ACTUALIZARE.Tot în data de 4 octombrie 2016, în jurul orei 11.20, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş, judeţul Caras-Severin, care executa misiuni de supraveghere pe direcţia localităţii de frontieră Berlişte,  a observat, două persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 34, respectiv 29 ani şi nu deţineau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ