Migranții au năvălit la granița cu România! Au fost capturați în vestul țării. Foto

124

Zeci de migranți au fost depistați la vama Nădlac, ascunși într-o mașină de transport marfa.

Sâmbătă dimineață, 33 de irakieni au încercat sa păcălească polițiștii de frontiera pentru a intra ilegal în Ungaria. Migranți, toți din Irak, erau ascunși într-un automarfar condus de un turc.

„Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 si 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak si sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România”, au transmis polițiștii de frontieră.

Șoferul mașinii de marfă ce transporta materiale electrice și textile a susținut că nu știa de existența migranților. Irakienii au declarat că doreau să ajungă în Europa de Vest. Aceștia vor ajunge înapoi în centrele de azil din România.

LĂSAȚI UN MESAJ