Migranți și călăuzele lor, prinși la granița cu Serbia VIDEO

48

Un grup de migranți și călăuzele lor române au fost depistate la frontiera cu Serbia, în apropiere de vama Moravița. Cei șase cetățeni irakieni, care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, erau sprijiniți de doi cetățeni români. Față de cei din urmă a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

”În data de 01.06.2020, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, pe comunicaţia Denta-Moraviţa-Gherman au fost depistate două autoturisme, care circulau în regim de taxi şi care nu au oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră. S-a procedat la urmărirea celor două autoturisme, reușindu-se blocarea acestora în trafic. Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că cele două autoturisme sunt conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Timiş. În cele două autoturisme, care circulau în regim de taxi, au fost descoperiți şase cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Irak, trei bărbaţi, o femeie și doi minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi conducători auto îi transportau în apropierea frontierei pe cei șase cetăţeni străini, care intenționau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei şase cetățeni irakieni. De asemenea, cei doi cetățeni români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținuţi pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ