Microîntreprinderile din Regiunea Vest, invitate să ia bani europeni. Din 6 ianuarie se pot depune proiectele

460

Toți cei interesați să mai depună actele necesare finanțării unor proiecte încă o mai pot face. ADR Vest anunță că se mai așteptă solicitanți pentru microintreprinderi. Iar peste două zile se pot cere și bani pentru drumuri județene.

Din diverse motive, după o întârziere initială, Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 se află la finalul primului an de implementare, an în care în Regiunea Vest au fost depuse 173 de proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 181,92 milioane de euro. Aceste proiecte au fost depuse spre finanțare în cadrul a șase apeluri de proiecte.

Apelurile sunt dedicate microintreprinderilor (prioritatea de investitii 2.1A), reabilitarea termică a blocurilor de locuințe (prioritatea de investiții 3.1), patrimoniul cultural (prioritatea de investiții 5.1), îmbunătățirea mediului urban (prioritatea de investiții 5.2), infrastructura de drumuri județene ( prioritatea de investiții 6.1) și turismul ( prioritatea de investiții 7.1).

Dintre cele șase apeluri de proiecte, apelul pentru microintreprinderile din Regiunea Vest (prioritatea de investișii 2.1A) este încă deschis în vederea depunerii de proiecte spre finanțare, iar apelul pentru infrastructura de drumuri județene (prioritatea de investiţii 6.1) a fost relansat, urmând ca din 6 ianuarie 2017 să se poată depune proiecte spre finanțare și în cadrul acestui apel de proiecte.

Valoarea alocării financiare pentru cele șase apeluri lansate în 2016 reprezintă 30,46% (214 milioane euro) din totalul alocării financiare pentru POR 2014-2020 în Regiunea de Vest ( 704,34 milioane euro).

În luna decembrie a anului trecut, conform calendarului agreat de Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional ce s-a întrunit în 24 noiembrie 2016 la Baia Mare, vor fi lansate patru apeluri de proiecte pentru urmatoarele domenii:

– Prioritatea de investiții 2.2, care vizează îmbunătățirea competivității economice prin creșterea productivității muncii în intreprinderile mici și mijlocii;
– Prioritatea de investiții 3.1/operațiunea B. Clădirile Publice- dedicată reabilitării termice a clădirilor publice;
– Prioritatea de investiții 4.1- destinată municipiilor reședință de județ, pentru depunerea Strategiilor de dezvoltare urbană și a planurilor de mobilitate.
– Prioritatea de investiții 8.1/ operațiunea A. Persoane vârstnice – dedicată infrastructurii sociale pentru bătrâni.

Oricine are nevoie de informații suplimentare despre POR 2014-2020 și Ghidul solicitantului pentru acest program și prioritățile sale de investiții poate apela și consulta pagina web a ADR Vest: www.adrvest.ro precum și site-ul programului, www.inforegio.ro

LĂSAȚI UN MESAJ