Micii Batman au petrecut la Grădina Zoologică

118

Dacă e 1 iunie ar trebui să fie ziua în care toți copiii se bucură de ceva. Conducerea Grădinii Zoologice din Timișoara a deschis azi larg porțile copiilor de ziua lor. Peste 600 de prichindei de la diverse școli din oraș dar și din județ au venit însoțiți de dascălii lor să vadă animalele acasă la ele. Aici au avut parte de diverse surprize care de care mai interesante.

Au văzut cocoși multicolori plimbându-se liber pe aleile parcului. Iepuri ce și-au terminat treaba de Paști și acum se odihnesc până la primăvara viitoare. Căprioare, cerbi, capre domestice au venit să-i salute fiecare în felul lor pe sărbătoriți. Cel mai mare interes au stârnit maimuțele. Urșii au deschis deja sezonul de plajă și scăldat în piscina lor proprie. Rațele de diverse culori, de asemenea, se plimbă pe unde au chef.

Voluntarii de la diverse asociații au deschis o adevărată industrie de machiat și vopsit copii. Sub pensula și mâna talentată a câtorva tineri, mulți din copii au vrut să se transforme în lilieci, urși sau pantere periculoase. Toți au fost încântați de rezultat. Din nu se știe care motive cei mai mulți dintre ei au vrut să se transforme în Batman.

Pentru câteva ore copiii și însoțitorii lor au uitat de școală și de lecțiile de zi cu zi și au petrecut un picnic „ca în junglă”. Cei mai mărișori dintre juniori, care au auzit deja de sălbăticiuni, au întrebat unde este sectorul de dinozauri. Tare ar fi vrut să-i vadă în carne și oase. Și au cerut cu insistență ca măcar la anul să fie câteva reptile preistorice și câteva zebre sau hiene în grădina timișoreană.

LĂSAȚI UN MESAJ