Mică rocadă la CNAIR – pleacă Ioniţă, se întoarce Neaga

129

Schimbări importante la vârful CNAIR. Cel care a ţinut frâiele celei mai importante companii de stat din România, Ştefan Ioniţă, a părăsit fotoliu de director general. În locul său a revenit Narcis Neaga, un personaj cel puţin controversat când vine vorba despre managementul Companiei de Drumuri.

Astfel, din 12 mai, CNAIR ajunge din nou pe mână lui Neaga.

„Directorul General al CNAIR SA, Ștefan Ioniță, a solicitat astăzi Consiliului de Administrație să ia act de faptul că la expirarea mandatului solicită să revină pe funcția de director al Direcției Tehnice și Calitate, deținută anterior. Mandatul de Director General al acestuia urma să expire în data de 12 mai 2018. În baza solicitării, Consiliul de Administrație al #CNAIR S.A. l-a numit în funcția de Director General al CNAIR S.A. pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai 2018”, transmite CNAIR.

stefan ionitaȘtefan Ioniță (foto) a fost numit în funcția de Director General al CNAIR în data de 13 ianuarie 2017. Narcis Neaga a fost director general al companiei de Drumuri în perioada 2012 – 2015.

Iată ce scrie presa naţională despre activitatea lui Neaga:

„A luat mai multe măsuri eronate care au dus în final la probleme masive de calitate la lotul 3 din autostrada Sibiu Orăștie. Printre acestea rezilierea contractelor de consultanță semnate cu firma Consitrans, deschiderea traficului pe lotul de autostradă cu două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014, respingerea unor soluții tehnice tip tunel care ar fi ajutat la evitarea alunecărilor masive de teren. Narcis Neaga a intrat inclusiv in atenția procurorilor DNA, de care a scăpat prin invocarea unor excepții de neconsituționalitate, ridicate prima dată de Alina Bica”, scrie Digi24.

„Neaga a fost cercetat de DNA într-un dosar penal care avea ca obiect autostrada Sibiu – Orăştie. DNA a decis în februariue clasarea dosarului, după decizia CCR privind abuzul în serviciu din 15 iunie 2016”, titrează Ştirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ