Meşteri şi meşteşugari, la Zilele Timişoarei (FOTO-VIDEO)

361

Timp de patru zile, Timişoara este în sărbătoare, de zilele orașului, cu o serie de manifestări dedicate Centenarului.

Piața Libertății a prins viață, ieri, odată cu deschiderea Târgului meşterilor populari, veniţi din toate zonele ţării, dar şi români din Serbia, reprezentaţi de “Bunicuţele din Uzdin”.

Nu au lipsit nici costumele populare din Ţara Oaşului, opincuţele din vremea lui Avram Iancu, ori butoaiele realizate cu multă migală pentru păstrarea vinului sau a pălincii.

Tot aici, pasionații de caricatură se pot întrece în realizarea de portrete, în cadrul salonului maestrului Ștefan Popa Popa’s.

Chiar şi cei mai mici participanți s-au putut delecta cu o povestea “Fata babei şi fata moşneagului”, pusă în scenă în Piața Victoriei.

Seara s-a încheiat cu un spectacol folcloric  susţinut Ansamblul Timișul și soliștii Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Teleagă, Dana Gruescu, Ion Dragomir, Doriana Talpeș și Anda Sabados. Într-un recital de excepție, Vladuta Lupău, acompaniată de un grup instrumental condus de Armin Nicoară, i-au încântat pe cei prezenți.

 

În zilele următoare, din program fac parte, printre altele, ceremonialul militar-religios, depunerea de coroane la monumental colonelului Virgil Economu, decernarea titlului de “Cetăţean de Onoare” al Timişoarei diferitelor personalităţi ale oraşului și Festivalul Blues pentru Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ