Mesajul seismologilor: „Oamenii să nu fie îngrijoraţi de cutremur, dacă trecea un camion erau vibraţii mai mari”

1092

Foarte mulţi timişoreni au simţit cutremurul ce a avut loc, vineri, la miezul nopţii, însă cel care monitorizează seismele în tot Banatul spune că nu există motive de îngrijorare.

Vă reamintim că vineri, la ora 23,58, conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a avut loc un seism cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, acesta fiind localizat în zona satului Carani.

Inginerul Dan Rău, şeful Observatorului Seismologic Timişoara, le transmite timişorenilor să nu fie îngrijoraţi.

„Cutremurul de vineri noaptea face parte din activitatea normală a zonei, a fost ca un şoc pe verticală, scurt. Dacă era ziua nu îl simţea nimeni. Dacă trece un camion greu vibraţiile sunt mult mai mari. Nu sunt motive de îngrijorare, nu am avut nicio replică la el”, a declarat inginerul pentru Banatul Azi.

Dan Rău monitorizează activitatea seismică din tot Banatul şi spune că acesta este considerat un cutremur normal.

„Cu excepţia celui de vineri noaptea, cel mai recent cutremur a avut loc în 17 martie şi a fost 1,7 grade pe scara Richter, dar nu l-am localizat că nu prezintă interes. Aceste cutremure mici pot constitui un element de linişte, de siguranţă că nu se acumulează unul mai mare. Problema noastră şi a României e în Vrancea, care e gestionată de institutul seismologic din Bucureşti”, ne-a mai declarat inginerul Dan Rău, şeful Observatorului Seismologic Timişoara.

Citiţi şi:
Cutremur la Timișoara!…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ