Mesajul Președintelui pentru dirijorul timișorean câștigător al premiului Grammy

149

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe dirijorul Cristian Măcelaru, care a câștigat duminică un premiu Grammy, alături de violonista Nicol Benedetti.

„Îmi face o deosebită plăcere să vă felicit cu prilejul decernării prestigiosului Premiu Grammy, pentru strălucita interpretare pe care aţi adus-o Concertului pentru vioară de Wynton Marsalis, ca dirijor al Orchestrei Simfonice din Philadelphia. Înalta recunoaştere ce v-a fost adusă vă confirmă vocaţia, originalitatea şi profesionalismul. Urmând recentei dumneavoastră numiri la pupitrul Orchestrei Naţionale a Franţei, Premiul Grammy reprezintă, totodată, o onoare pentru România şi un model de înaltă afirmare artistică pentru tânăra generaţie de muzicieni pe care o reprezentaţi”, arată Klaus Iohannis în mesajul său.
„România a avut întotdeauna un ambasador privilegiat în muzică, artă graţie căreia valorile sale au putut călători neîngrădite, într-un dialog care a adus laolaltă generaţii de creatori şi iubitori ai muzicii, clasice şi contemporane. Vă doresc să fiți și pe mai departe, mulți ani de acum înainte, mesagerul frumuseţii şi generozității muzicii, de care întreaga umanitate are nevoie”, a mai scris Iohannis.
Cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy a avut loc duminică seara, la Staples Center din Los Angeles. Cristian Măcelaru și Nicola Benedetti au primit premiul la categoria „Cel mai bun solo instrumental pentru „Concertul de vioară Marsalis; Fiddle Dance Suite, interpretat alături de Orchestra din Philadelphia.

LĂSAȚI UN MESAJ