Mesajul Poliției Române pentru pietoni: ”Sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete!”

36

Zeci de mii de pietoni sunt sancționați lunar pentru că traversează prin locuri nepermise sau pe culoarea roșie a semaforului. Pentru că își pun singuri viața în pericol, Poliția Română a lansat un mesaj pe Facebook pentru pietonii care trec strada ilegal.

”Dragă pieton care traversezi pe roșu ca și când semaforul ar fi opțional, să știi că oamenii aceia care așteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiți de viață și nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine. Sunt pur și simplu civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur. Oameni buni, știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc … Ce mai contează că e roșu?

Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetățenii celei mai frumoase țări de pe planetă și avem drepturi! Corect. Avem însă și obligații pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înșine și nu le facem rău nici celor din jur”, este mesajul Poliției Române.

La nivel national, în 2018, aproape 126.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor și peste 10.100 în ianuarie 2019. Majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis.

Polițiștii din Caraș-Severin au făcut și ei inventarul amenzilor date pietonilor. Astfel, anul trecut, aproape 1.700 de oameni au fost sancționați, iar în ianuarie anul acesta peste 100.

foto – Poliția Română

 

LĂSAȚI UN MESAJ